Diensten

Traditioneel stucwerk

Traditioneel Stucwerk is een strakke en gladde afwerking voor wanden en plafonds met een gipsgebonden mortel. Deze wordt verwerkt met een handgips met een laagdikte van 1 mm tot 6 mm.

Al het pleisterwerk met een dikte van meer dan 6 mm, valt onder het “raapwerk”. Pleisterwerk kan je onderverdelen in 2 kwaliteitsniveau’s namelijk Blauw-pleisterwerk (behangklaar) en Wit-pleisterwerk (sausklaar).

Naar uw eigen inzicht / stijl kunt u de wand afwerken met verf óf mooi afwerken met fijnkorrelig pleisterwerk, waarbij wanden die afgewerkt zijn met pleisterwerk minder schadegevoelig zijn t.o.v. wanden die enkel glad afgewerkt en geschilderd zijn.

Pleisterwerk kan in principe overal binnenshuis worden toegepast. Uiteraard dient hiervoor wel een geschikte ondergrond te zijn. Zodoende word elke muur door ons eerst “voorgestreken” alvorens het pleisterwerk word aangebracht.

Sierpleister

Sierpleister is een wand of plafondafwerking op basis van kunsthars vermengt met granietkorrels. De granietkorrels zorgen er voor dat u een mooie structuur op de wand krijgt.  De korrelgrootte van het sierpleister is er in verschillende variaties, en tevens is het op kleur te verkrijgen.
De variatie mogelijkheden hiermee zijn dan ook eindeloos, met elk hun eigen unieke uitstraling.

Doordat sierpleister op basis van kunsthars en granietkorrels is, is het daardoor zo hard dat het krasbestendig en eigenlijk onverwoestbaar is.

Sierplijster kunnen wij in elke gewenste kleur aanbrengen.

Schuurwerk

Schuurwerk is een pleisterwerk dat toe te passen is in bijna elk interieur, het is een stukje traditioneel vakwerk.  De decoratieve, zanderige cirkelvormen worden met een spaan op het plafond aangebracht. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer geschilderd hoeft te worden.

Het doel van schuurwerk is het aanbrengen van de gewenste structuur in de gipslaag. Dit geeft het plafond een speciale uitstraling.

Naadafwerking

Naad afwerking is een goedkopere variant van Stucwerk voor uw wanden en plafonds. De eerste stap hierin is om het oppervlak geheel glad te maken. Bij gipsplaten zullen er altijd naden en schroefgaten zijn, om deze dicht te smeren gebruiken wij een vulmiddel. Voordat de naden opgevuld kunnen worden gebruiken wij zelfklevend wapingsband. Dit zal eventuele scheurtjes in het stucwerk voorkomen. Bij Naadafwerking moet de ondergrond altijd geschuurd worden voordat deze geschilderd kan worden.

Lijsten en ornamenten

Stuclijsten en ornamenten zijn er in alle vormen, maten en stijlen,  zoals klassiek, modern, retro, eigentijds, strak en nog veel meer.  Ze hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten en sfeer in uw huiskamer te brengen.

Van barok tot ArtDeco en Jugendstil tot strakke lijsten en ornamenten; voor iedere stijl zijn er passende lijsten en ornamenten.  De mogelijkheden om met stuclijsten en ornamenten een exclusievere uitstraling aan uw woning te geven, zijn eindeloos.

Spack spuiten

Tijdens het het spackspuiten wordt er met een spackspuitmachine op hoge druk een laagje pleisterwerk aangebracht op de muren en plafonds. Dit kan zowel met een fijne of grove korrel.

Het spackspuitwerk wordt altijd in twee lagen aangebracht mits de ondergrond zeer glad en wit is, dan kan er ook één laag gespoten worden.

  • Meslaag: Met deze eerste laag word uw muur en plafond egaal en glad gemaakt. Kleine gaatjes worden hierdoor weggewerkt.
  • Afkorrellaag: Met deze laag wordt de eindafwerking bepaalt en de eindstructuur (korrelgrootte) van het spuitwerk.( Grof of fijn )

Spackspuiten is toepasbaar op vele ondergronden zoals beton, gibo muren, gipsplaten en overschilderbaar met latex muurverf. Spackverf wordt standaard geleverd in het wit, maar kan in in honderden verschillende kleuren worden gemengd dit kan worden gerold of gespoten met de airless verfspuit.

Buitengevel isolatie

Buitengevel Afwerking is het vernieuwen of herstellen van oude gemetselde muren van bijvoorbeeld herenhuizen, boerderijen, bungalows en buitengevels die uit verschillende steensoorten kunnen bestaan. Om een mooie strak geheel te creëren worden er vier lagen aangebracht.

  1. Voorstrijken voor de hechting van het materiaal op het bestaande werk
  2. Cementgebonden materiaal om de wand uit te vlakken en af te schuren
  3. Afwerken (dit is nodig omdat het cementgebonden materiaal anders groen wordt van weersinvloeden) bijvoorbeeld met een siliconentex (verf) of een buitenkwaliteit sierpleister
  4. Twee lagen bitumen onder het maaiveld, dit is nodig voor het optrekkend vocht.

Latex spuiten

U wilt u wanden en plafonds voorzien van een nieuwe verflaag? Denk dan eens aan het spuiten van latexverf in plaats van rollen.

Latex spuiten is namelijk de manier om snel op een streeploze manier verf aan te brengen op muren en plafonds.

Omdat deze manier van een woning schilderen erg voordelig is en snel gaat is het erg populair in nieuwbouwwoningen. l

Maar ook het spuiten van plafonds en wanden in kleinere aantallen is natuurlijk mogelijk.